Kehittämissuunnitelmat Kehittämissuunnitelmat

Puijo on n. 660 hehtaarin laajuinen viheralue Kuopion kaupunkirakenteen sisällä. Puijo on yksi tärkeimmistä Kuopion kaupungin imagotekijöistä. Alueen käyttö on hyvin monipuolista pitäen sisällään matkailua, kilpaurheilua, kuntourheilua, ulkoilua, luonnonsuojelua jne.

 

Puijon urheilulaakson


yleissuunnitelma
 

                             

 

Puijon urheilulaakson yleissuunnitelma sisältää maankäytölliset mahdollisuudet toteuttaa urheilulaaksoon eri käyttäjätarpeiden mukainen toiminnallinen kokonaisuus. Työn aikana on selvitetty sidosryhmätyöpajoin, yleisötilaisuudessa ja internetkyselyllä eri käyttäjäryhmien lisäksi urheiluseurojen, yhdistysten ja yritysten tarpeita ja toiveita siitä, millaisia tila- tai aluevarauksia eri toiminnoille tarvitaan ja minne niitä toivotaan.

Puijon urheilulaaksoon on suunniteltu aktiivinen, toiminnallinen ja omaluonteinen puisto. Maankäytön suunnitelmassa urheilu- ja liikuntatoiminnot sijoitettu siten, että ne sopivat laakson maaston muotoihin ja näkymiin. Toiminnot on sijoitettu laakson keskelle omaksi alueekseen, pysäköinti ja rakennukset keskitetty laakson reunalle. Suunnittelualue on pinta-altaan 27 ha. Alueella on suuret 40 m korkeuserot nykyiseltä saapumisaukiolta pesäpallostadionin päätyyn.


>>> Raportti kokonaisuudessaan (pdf)

                                                       

 

Kuvia Kuvia